Sonja Haak in De Kijkzaal

4 april 2017 t/m 13 mei 2017 | De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega

Kosten: Gratis

Expositie Sonja Haak in De Kijkzaal Bibliotheek Wolvega 2017

Welkom op de expositie van Sonja Haak in De Kijkzaal van Bibliotheek Wolvega.

Sonja Haak

Sonja Haak schildert met bijenwas in diverse technieken, zowel koud als warm. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur en de omgeving waarin zij werkt. Daarbij transformeert zij het materiaal naar een landschap of een abstract schilderij. In Hilversum zette zij haar eerste stappen op het gebied van tekenen en schilderen en werkte zij o.a. als plateelschilder. Aan het Deltion College volgde zij een grafisch opleiding. Bij o.a. Sacha de Ven en Daniëlle Broekhuizen volgde zij cursussen en workshops in de grafische technieken en in tekenen.

Bijenwas

Later kwam zij in aanraking met schilderen met bijenwas, een schildertechniek die stamt uit de Oudheid. De techniek wordt gezien als de eerste schilderkunst. Hierin ontwikkelde zij zich middels cursussen bij de Encaustic Art Academie, bij Elisabeth van Unen behaalde zij haar master. Bij Cor Aerssens maakte zij kennis met de koudetechniek van het schilderen met bijenwas, de wasachtige verf, wordt verkregen door olieverf of pigmenten te vermengen met wasbenzine en bijenwas.
Nu gebruikt zij twee verschillende technieken om te schilderen met bijenwas. Zij schildert zowel koud als warm. Bij de koudetechniek gebruik zij pigmenten om de was te kleuren, bij de warme techniek blokjes gekleurde was. Je kunt haar werk gerust kleurig noemen.
 

Welkom op de opening

In de Kijkzaal vindt op donderdag 6 april de opening plaats van de expositie van Sonja Haak. De opening is van 18.30 tot 20.00 uur, met om 19.00 uur een powerpoint presentatie voorzien van commentaar door Sonja.

De expositie is te zien tot 13 mei tijdens de openingsuren van de bibliotheek
Organisatie: werkgroep de Kijkzaal, Timpaan Welzijn Weststellingwerf.
Meer info: dekijkzaalwolvega.nl