De Kleine Walvis in De Blesse

Gepubliceerd op: 4 februari 2017 19:10

De Kleine Walvis op bezoek in De Blesse

In het kader van de Nationale Voorleesdagen bracht Wikje Haan, jeugdbibliothecaris bij Bibliotheken Zuidoost Fryslân, een bezoekje aan de peuterspeelzaal Meidoornstraat in De Blesse.

Op de nieuwe locatie, de peuterspeelzaal zit sinds kort in bij de Dorpsschool De Blesse, hebben de peuters en de jongste kleuters van de school, gezellig in een kring geluisterd naar het verhaal van De Kleine Walvis, het Prentenboek van het jaar geschreven door Benji Davies.
Tijdens het interactief voorlezen, waarbij de kinderen actief mee doen met het verhaal, werden de peuters en kleuters meegenomen in het verhaal over het jongetje Boy, die een walvis vindt en die thuis in bad legt om te verzorgen. Eindelijk heeft hij een vriendje, maar hij moet toch weer afscheid nemen. De walvis hoort thuis in de zee…..

De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Hierdoor wordt het belang van voorlezen onder de aandacht gebracht. Medewerkers van de bibliotheek helpen je graag bij het vinden van een geschikt boek voor jouw en je kind.
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.
(Foto: Lenus van der Broek)