De beste voorlezers

Gepubliceerd op: 11 februari 2017 14:09

Winnaars Read2me! 2017 Oosterwolde

Eline Smit en Martijn Hindriks zijn de beste voorlezers van Zuidoost Fryslân!

Maar liefst 12 voorleeskampioenen streden in Bibliotheek Oosterwolde op vrijdag 10 februari om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Read2me!

Op 10 februari organiseerden Bibliotheken Zuidoost Fryslân in samenwerking met het Stellingwerf College en het CSG Liudger Waskemeer voor de 4e keer de regionale finale van Read2Me!. Twaalf leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 40 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande wethouder Sierd de Boer, auteur Caja Cazemier en bibliotheekmanager Roelov Kuipers had de taak om de beste twee voorlezers te kiezen. De wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Oosterwolde.

De finalisten

De regionale finalisten uit Zuidoost Fryslân op een rij: Sterre de Jong (CSG Liudger Waskemeer), Martijn Hindriks (Stellingwerf College), Esther Elzinga (Stellingwerf College)
Eline Smit (Stellingwerf College), Melanie Leerling (Stellingwerf College), Remi Vianen (CSG Liudger Waskemeer), Ruben van der Vaart (CSG Liudger Waskemeer), Lilla Gyovai (Stellingwerf College), Daisy Draaijer (Stellingwerf College), Esmay Peijsel (Stellingwerf College), Rick Veen (Stellingwerf College), Rosa Walda (Stellingwerf College) Foto's
 

De winnaars

De voorleeskampioenen die de regionale finale van Read2Me! gewonnen hebben zijn:
Eline Smit en Martijn Hindriks. Gefeliciteerd! Eline las voor uit ‘Papavera’ van E. Heine. Over haar zei de jury dat vooral haar uitgesproken mimiek had bijgedragen aan haar overwinning. Martijn Hindriks las voor uit ‘Het verborgen orakel’ van Rick Riordan. De jury vond dat hij heel dynamisch voorlas en de zaal mee nam in het verhaal.
 

Provinciale finale

Eline en Martijn nemen het op 19 april op tegen de andere regionale Voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in Leeuwarden in de strijd om de titel Friese Brugklas Voorleeskampioen 2017.

Kunst van Lezen

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Finalisten Read2me! 2017 Oosterwolde